De Ankh

De Ankh, Natuurgeneeskunde en Esoterie sphynx
 

 

HOME

NATUURGENEESKUNDE
Natuurgeneeskunde
Werkwijze
Afstandsbehandeling

SPIRITUELE COACHING
Spirituele Coaching
Reiki
Magnified Healing
Energetische Koorden
Jouw Levensboom
Andere mogelijkheden

STRALINGSBELASTING
Stralingsbelasting

ALGEMEEN
Contact
Praktijkinfo
Route
Links

Reiki

rei-ki, reikiReiki is een Japanse heelmethode die in 2500 jaar oude Sanskrietteksten (sutra's) beschreven is. Deze heelmethode is herontdekt door een Japanse monnik (Mikao Usui) die deze Sutra's bestudeerde.

Reiki betekent Universele Levensenergie (rei = zon, ki = energie). Bij Reiki gebruik je de energie die in alles om ons heen is. Deze energie kun je niet zien, net als radiogolven niet zichtbaar zijn. Maar alles wat leeft, heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en te herstellen van ziekte.

Ook ons lichaam heeft deze energie nodig om goed te kunnen functioneren. Ben je ziek of uit balans, dan kan de energie niet goed meer door je lichaam stromen en ontstaan er verstoppingen die de stroom blokkeren.
Door een Reiki-behandeling (het overbrengen van energie via de handen) kunnen die verstoppingen opgeheven worden en kan de energie weer stromen. Verdriet of pijn kan zo'n verstopping zijn en kan iemand in zijn ontwikkeling en functioneren behoorlijk belemmeren.

healingDe Universele Levensenergie stroomt door de handen van de Reiki-gever en gaat naar die plaatsen in het lichaam waar de blokkades zitten. De Reiki-gever is slechts het doorgeefluik van deze Universele Levensenergie.
Je wordt een Reiki-kanaal door een aantal inwijdingen (initiaties), die door een Reiki-master gegeven worden. Iedere inwijding opent het Reiki-kanaal verder, zodat de Reiki-gever nog beter in staat is de helende energie door te geven.
Mijn REIKI-MASTER inwijding ontving ik november 2003 van Janny van der Hidde in Harlingen.

Het doorgeven van de Reiki-energie gebeurt via speciale handposities. Ook gebruik je (in stilte) de jou gegeven symbolen. Vaak wijst je intuïtie je de weg welke richting je handen zullen gaan. Maar dat niet alleen. Als het goed is, wordt Reiki met het hart gegeven en dat is misschien nog wel belangrijker dan de handposities.
Het kan hierdoor een diepe ontspanning geven, pijn verzachten en helend werken voor lichaam en geest. Ook kunnen er emoties boven komen die lang verstopt of weggedrukt zijn. En dat is op zich al helend.

kristallenMensen worden door regelmatige behandelingen rustiger, evenwichtiger en minder gestresst.
Ook in een moeilijke periode van bijvoorbeeld ziekte of rouw zal het leven dragelijker worden door de ontspanning die optreedt.

Soms combineer ik de kracht van kristallen met Reiki, ze activeren en versterken elkaar door de kleur en de energie van het kristal. Alles bestaat immers uit energie.

Ook bij dieren werkt Reiki prachtig. Ze “vragen” er vaak om als ze eenmaal de weg naar je handen weten.

Reiki is een kado aan jezelf. Je gunt jezelf een stukje aandacht, zorg en liefde, waardoor heling kan ontstaan op emotioneel, spiritueel en fysiek niveau.

De Ankh, praktijk voor natuurgeneeskunde en esoterie